Eigen website korting!

Boek uw verblijf op onze website en ontvang  korting!

Beste Prijs Garantie

De Omgeving

Hotel Restaurant “De Drie Gevels” is gelegen te midden tussen de weilanden in
het prachtige Zeeuws-Vlaamse landschap.

De Drie Gevels is gelegen tussen Cadzand dorp en bad in het meest zuidwestelijke hoekje van Nederland.
Het hotel en restaurant is bevindt zich in een rustige straat tussen schilderachtige landschappen,
met prachtige zonsondergangen.
Met een klein stukje lopen komt u bij de ruime stranden en het grensoverschrijdende natuurreservaat.
Op een fietsbare afstand vindt u meerdere leuke kleine dorpjes, maar ook de badplaats
Knokke waar u zich uren zou kunnen vermaken. Op slecht enkele kilometers,
net over de grens ligt de prachtige middeleeuwse stad Brugge, wat zeker te bezoeken waard is.

De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen en fietsen.
Een paar hoogtepunten van Cadzand en haar omgeving zijn: het strand,
de gezellige boulevard, het natuurgebied het Zwin, de kleine schattige dorpjes,
de Belgische steden en de prachtige uitgestrekte natuur.
Het hotel verhuurt fietsen waarmee u de omgeving kunt gaan verkennen.

Kortom GENIETEN!!    IN DIT MOOIE STUKJE NEDERLAND.

 

Zeeuws-Vlaanderen

Aardenburg 

Gemeentelijk Archeologisch Museum (gratis met Zeeland+pas)
Aardenburg is één van de oudste plaatsen in de Zwinstreek. Het bestaal al bijna 2.000 jaar. In de bodem van Aardenburg is een grote hoeveelheid ROmeinse en middeleeuwse voorwerpen gevonden. Benieuwd naar het leven van toen? Kom dan naar het Archeologisch Museum in Aardenbrug. www.museumaardenburg.nl  
 
Breskens
Visserijmuseum (gratis met Zeeland+pas)
Het visserijmuseum Breskens vertelt een boeiend verhaal van de zee, over vissers, de bijzondere vangsten van fossielen, schelpen en andere zeeschatten www.museumbreskens.nl
 
Vuurtoren 
Nieuwesluis is een vuurtoren bij de buurtschap Nieuwesluis, enkele kilometers ten westen van de dorpskern van Breskens. De vuurtoren is ontworpen door Quirinus Harder en is gebouwd in 1866-1867. De achtkantige, zwart-wit geverfde toren staat op de zeedijk aan de ingang van de Westerschelde. Deze toren is de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren van Nederland. www.vuurtorenbreskens.nl
 
Groede
Het Vlaemsche Erfgoed (gratis met Zeeland+pas)
Een cultureel concept met kleine winkeltjes en werkplaatsjes, een Luthers kerkje, een herberg, een huistheater waar kleinkunstprogramma's worden gespeeld en een Erfgoedwinkel met streekproducten van een historische kloosterboerderij uit de omgeving. www.het-vlaemsche-erfgoed.nl
 
 
Ijzendijke 

Het Bolwerk- Museum voor de Staats-Spaanse Linies (gratis met Zeeland+pas)
Museum Het Bolwerk toont hoe de bewoners van de streek zich in de loop der eeuwen verdedigden tegen vijandige aanvallen.
De Tachtigjarige Oorlog met zijn vestingsteden, schansen, forten, redoutes en linies heeft in de geschiedenis van Zeeuws-Vlaanderen een grote rol gespeeld. Voor het eerst werd het water als wapen in de strijd tegen de Spanjaarden gebruikt. Tot op de dag van vandaag bepalen sporen van deze tijd het landschap van Zeeuws-Vlaanderen. De tocht langs de verdedigingswerken in de streek eindigt bij de bunkers van de Tweede Wereldoorlog. www.staatsspaanselinies.eu
 

Een fiets reserveren

Sinds dit seizoen is het mogelijk in ons hotel een fiets te huren.

Wij hebben Gazelle fietsen met 7 versnellingen.

Hiermee kunt u heel wat kilometers genieten in Zeeuws- Vlaanderen en ver daarbuiten.

U kunt uw fiets telefonisch reserveren 0031(0)117-391534.

Heeft u een eigen fiets dan hebben wij daarvoor een buiten fietsenstalling.

Bij ons zijn ook dieverse fietskaarten te verkrijgen oa. van Falk

Tevens kunt u nu al een route afdrukken die op onze site vermeld staat.

Fietsroute: Knokke, Blankeberge en Sluis

Fietsroute: Knokke, Blankeberge en Sluis

Blankenberge is één van de belangrijkste badplaatsen in West-Vlaanderen. De kust trekt jaarlijks duizenden toeristen en in de zomer worden er toeristentreinen ingezet, die station Blankenberge rechtstreeks met Brussel verbinden via Brugge. Het is heerlijk de kilometers te fietsen langs de kustlijn, om zo uit te waaien en te genieten van de schitterende vergezichten over zee. Maar het is ook leuk om het binnenland te verkennen en je weg naar Sluis te zoeken, dwars door natuurgebied Het Zwin.

Dit is geen groot natuurgebied (‘slechts’ 75 hectare), maar de kleinschaligheid is charmant en de openheid die de Kievittepolder met zich meebrengt indrukwekkend. Achter een massieve duinenrij wordt een schorrengebied rechtstreeks met de zee verbonden door de Zwingeul. In de zomer brengen zeekraal en lamsoor prachtige kleuren in deze kwelder. Andere zoutminnende planten die er groeien zijn strandkweek en zoutmelde. Ook de zeebiet doet het er goed, net als de gele hoornpapaver. De variëteit in vegetatie lokken broedvogeltjes als de tureluur, de kluut en de scholekster naar het gebied. Met een beetje geluk zie je ook de kleine zilverreiger over de kwelder scheren, op jacht naar een verse vis.

De fietstocht is lang: ruim 65 kilometer. Het is dan ook heerlijk om ‘thuis’ te komen bij De Drie Gevels1, een gezellig hotel waar je comfortabele kamer aanlokkelijk is bij terugkomst. Even lekker op bed luieren en fris douchen voordat je in het sfeervolle restaurant aan tafel gaat is heerlijk. Met een verblijf op een hotelkamer kun je de volgende dag, na een avondje borrelen in aan de bar of wat babbelen in de lounge, ook gaan genieten van fietsroute 136820.

Fietsroute: Nieuwvliet-Bad, Groede en Nieuwvliet

Fietsroute: Nieuwvliet-Bad, Groede en Nieuwvliet

Fiets door de Nieuwe Groedsche of Oude-IJvepolder in een zuidelijk stukje van Zeeland. De polder is een onderdeel van de Catspolders, die werden ingedijkt tijdens het Twaalfjarig Bestand. De Nieuwe Groedsche of Oude-IJvepolder werd in 1613 opnieuw ingedijkt en kreeg zo een oppervlakte van 778 hectare. Je vindt in deze polder mooie boerderijen en oude hoeven die namen dragen die tot de verbeelding spreken, zoals bijvoorbeeld De Bosduif, Blauwe Hoeve, Kreekzicht en Eikenboom.

Het toerisme voert de boventoon tijdens deze fraaie tocht. Waai uit aan het meest westelijke zandstrand van de Nederlandse kust en geniet het eindeloze uitzicht over zee. Struinend over het strand kun je unieke fossiele schelpen vinden. Vooral de Zwinkokkel kom je er veel tegen, maar de kunst is natuurlijk om fossiele zwarte haaientanden te vinden die hier minder vaak aanspoelen.

Onderweg zie je ene ronde bakstenen molenromp staan in Cadzand. Deze stamt uit 1848 en wellicht herken je ondanks het feit dat de molen onttakeld is, nog wel het type: de Molen van Aalbrechtse (romp/restant) was een grondzeiler. Ooit was dit een windmolen die koren maalde. Bijzonder aan de molen is dat ze was uitgerust met een kettingkruiwerk, dat alleen in Zeeuws-Vlaanderen en in Oost-Vlaanderen in molens geïnstalleerd werd. Rond 1920 werd dit kruiwerk vervangen door een staartkruiwerk en sinds 1931 staat de molen er onttakeld bij. Later werd ook de kap gedemonteerd. Het markante bouwwerk doet anno 2013 dienst als recreatiewoning.

De Drie Gevels is de uitvalsbasis van de fietstocht, maar je kunt hier ook een overnachting boeken voor een heerlijke weekendje weg. Persoonlijke aandacht en een gemoedelijke sfeer doen je snel thuis voelen en het is heerlijk om in de bar of de lounge na je tocht uit te rusten met een drankje. Wanneer je je hebt opgefrist kun je in het fantastische restaurant of in de tuin lekker eten. Ook fietsroute 136821 begint en eindigt bij De Drie Gevels, zodat je de volgende dag nog meer van de omgeving kunt zien!

Zeelandpas

 
 
Beleef Zeelandpas+ Pluspakket

Met de Zeelandpas+ Pluspakket krijg je geweldige voordelen bij attracties, horeca en andere belevenissen en gratis toegang tot verschillende musea.
Ontdek wat er in Zeeland te beleven is, van unieke activiteiten in de Zeeuwse buitenlucht tot de rijkdom van de Zeeuwse keuken.
De voordelen van de Zeeland+pas:

Meer dan € 500,- voordeel in heel Zeeland
De leukste acties in de categorieën actief, cultuur, culinair, shoppen en wellness
Gratis toegang tot zo'n 11 musea in Zeeuws-Vlaanderen en Belgie
Handig overzicht van de leukste activiteiten
Te bestellen gelijktijdig met uw reservering 
Kosten pas: Per persoon 1 pas, € 8,00 (vanaf 3 jaar)

 Voor meer info over de deelnemende bedrijven en hun acties: www.zeelandpas.nl


LET OP: de gratis toegang tot musea is alleen op met Zeelandpas Pluspakket, en alleen verkrijgbaar bij pasuitgevers in Zeeuws Vlaanderen. Meer info op www.zeelandpas.nl/pluszv 

Bestel uw pas gelijktijdig, bij stap 4, met uw reservering want op = op